Αρχική

Ειρήνη Ι. Σκουζού

eirini-skouzou2Η Ειρήνη Σκουζού γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο BBP Law School του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους από το LSE στις διεθνείς σχέσεις και από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου στην τρίγλωσση επαγγελματική μετάφραση και πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι δικηγόρος εγγεγραμμένη στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς από το 2013 και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών (ΠΕΜ-FIT). Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις από το ΚΕ.ΔΙ.Π και το ΥΔΔΑΔ (Ν.3898/2010).

Με εμπειρία άνω των 15 ετών, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε νομικά και φορολογικά ζητήματα καθώς και στη μετάφραση και διερμηνεία ενώ έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», στα αντίστοιχα τμήματα διεθνών ειδήσεων. Υπήρξε υπεύθυνη του Τμήματος Πελατών Εξωτερικού της CSU Α.Ε., εταιρείας παροχής επιχειρηματικών συμβουλών. Από το 1999 έως και σήμερα συμμετέχει σε προγράμματα παρατήρησης της εκλογικής διαδικασίας και εκπαίδευσης του εκλογικού σώματος της ΕΕ και του ΟΑΣΕ σε διάφορες χώρες (μεταξύ άλλων, Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, ΠΓΔΜ, Νιγηρία, Μαυριτανία, Τόγκο, Σιέρα Λεόνε, Ινδονησία, Καμπότζη, Γουινέα, Σουδάν, Κονγκό, Αλγερία) ενώ το 2005 διετέλεσε Συντονίστρια των Παρατηρητών στην αποστολή εκλογικής παρατήρησης των γενικών εκλογών της ΕΕ στο Λίβανο. Περαιτέρω, έχει συνεργαστεί με το Γραφείο Διεθνούς Τύπου στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» το 1997 ενώ το 1999 υπήρξε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο Τύπου του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ.

Εκπαίδευση:
Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς (ΚΕ.ΔΙ.Π), διαπίστευση στη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές διαφορές (Ν.3898/2010).
BPP Law School, GDL, LLB
The London School of Economics and Political Science (LSE), MSc in International Relations
Université de Strasbourg, DESS in Trilingual Translation and Interpretation
Institute of Linguistics, London, Diploma in Bilingual Translation
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Τομείς εξειδίκευσης:
Εταιρικό και εμπορικό δίκαιο (σύσταση εταιρειών, εμπορικές συμβάσεις, μισθώσεις, φορολογικές υποχρεώσεις και παραβάσεις), εναλλακτική επίλυση διαφορών (ADR),διαμεσολάβηση.

Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Νορβηγικά (βασικές γνώσεις), Γερμανικά (βασικές γνώσεις)